در این پست میخواهیم بررسی کنیم که کارمندی یا کارآفرینی کدامیک مناسبتر هستند. کارآفرین(Enterpreneur) فردی مبتکر و خلّاق است که به دنبال حل چالشهای جدید میباشد. زمانی فردی کارآفرین نامیدهمیشود که توانسته باشد کسب و کار خود را راهاندازی کرده باشد و حداقل برای خود یا دیگران اشتغالآفرینی کند. کارآفرینان دارای توانایی مدیریت بالایی هستند و نقش هدایتکنندهای دارند. کارآفرینان ایدههای جدید را کشف میکنند و با تلاش زیاد ایدهها را عملی میکنند.
کارمندان و کارآفرینان هر دو تلاش میکنند و به دنبال اهداف خود یا زمانشان هستند. هر دو قشر میتوانند در کار خود موفق باشند و درآمد خوبی هم داشته باشند. در سالیان اخیر، با رشد کسب و کارهای خلاقانه و امکان خوداشتغالی و کسب درآمد، یک تب و التهاب در جامعه برای کارآفرین شدن بوجود آمده است. فضای کارآفرینی جذابیّتهای خاص خودش را دارد ولی برای ورود به این فضا باید به یک تعداد ویژگیها توجه داشت.
کارمندی یا کارآفرینی کدامیک؟
کارمند بودن چندان بد نیست و دلیلی وجود ندارد که همه کارآفرین شوند. کسب و کارها تنها به کمک کارمندان خوب میتوانند موفق شوند. هر کارآفرینی برای موفقیت نیاز به یک یا چند کارمند دارد. کارمندان در هر سازمانی به نوعی کارآفرین درون سازمانی محسوب میشوند و میتوانند با عملکردشان به رشد سازمانی کمک کنند.
اگر از کارمندی خسته شدهاید و قصد دارید وارد فضای کارآفرینی شوید بهتر است بدانید که هیچ انسانی به صورت مادرزادی کارآفرین یا کارمند نبوده است و هر شخصی میتواند با تقویت ویژگیهایی در خود از فضای کارمندی جدا شده و به فضای کارآفرینی ورود پیدا کند. در ادامه به چند ویژگی افراد کارآفرین میپردازیم.
۶ دلیل برای احساس نیاز به تغییر شغل
ویژگیهای کارآفرینان
- خطرپذیر بودن: کارآفرینان افرادی خطرپذیر هستند. البته نباید خطرپذیری را با بیبرنامگی اشتباه گرفت. کارآفرینان علاوه بر خطرکردن هدفمند و با برنامه ههم هستند.
- اراده قوی: شکست در فعالیتهای کارآفرینی طبیعی است. امّا کارآفرینان با اراده قوی خود از شکستها درس میگیرند و با تلاش و پشتکار به سمت هدف نهایی خود حرکت میکنند.
- به موقع شروع کردن: یک کارآفرین منتظر نمیماند تا تمامی شرایط برای اومهیّا شود. او با کمترین امکانات به دنبال کسب بهترین نتایج است.
- نوآوری و خلاقیت: تفاوت مهم یک کارآفرین با افراد عادی در نوآوری و خلاقیت است. کارآفرینان مسائل پیچیده را به شیوههای خلاقانه حل میکنندو محصول یا خدمتی نوآورانه را ارائه میدهند.
- انعطافپذیری: کارآفرینان خود را با شرایط محیطی و بازار به خوبی وفق میدهند.
- رهبری: یک کارآفرین باید با اصول مدیریت و رهبری آشنا باشد زیرا که او باید توانایی جهتدهی به کارمندان خود را داشته باشد.
- اقناع ناپذیر بودن: کارآفرینان برتر همواره به دنبال ایدههای جدید هستند. آنها بعد از اینکه در کاری به نتیجه میرسند اقناع نمیشوند و به دنبال اهداف بزرگتری میروند.
- انگیزه و علاقه: کارآفرینان شیفته کار خود هستند. همین موضوع باعث میشود تا آنها انگیزه کافی برای فعالیتهای خود را داشته باشند. برقراری توازن بین کار و زندگی یکی از چالشهای اساسسی کارآفرینان میباشد.
- کاشفان بزرگ: کارآفرینان ایدههای جدید را کشف میکنند و با سادهترین و ارزانترین شیوه ممکن آن را اجرا میکنند.
- یادگیری مستمر: یادگیری جزیی از زندگی کارآفرینان است. آنها میدانند که برای باقیماندن در فضاهای رقابتی باید مسلط به دانش روز در زمینه کاری خود باشند.
اگر هنوز در انتخاب کارمندی یا کارآفرینی تردید دارید باید بدانید که اکثر کارآفرینان بزرگ روزی کارمند بودهاند. یعنی اینکه برای کارآفرین شدن بایستی کارمندی را تجربه کرد و از آموختههای کارمندی در جهت کارآفرینی استفاده کرد.
بدون دیدگاه