طراحی سایت چند زبانه (multi language web design) به سایتی اطلاق می شود که توانایی پشتیبانی از چندین زبان را بهصورت همزمان داشته باشد. یک سایت چند زبانه این امکان را به مدیران میدهد تا همزمان محتواها و لندینگ پیجهایی به چند زبان مختلف را در اختیار داشته باشند و از آنها برای توسعه بازارهای هدف در کشورهای مختلف استفاده کنند.
یک وب سایت دو زبانه امکان طراحی سایت بینالمللی را بهوجود میآورد. با رشد کسب و کارهای آنلاین، امکان ارائه خدمات به داخل کشور و سایر کشورهای دیگر را دارید. به همین دلیل با طراحی سایت چند زبانه، دامنه مشتریان یک کسبوکار بهسادگی گسترش یافته و امکان ورود به بازارهای جدید را خواهید داشت.
منظور از طراحی سایت چند زبانه چیست؟
اگر شما مشتریانی در کشورهای عربی، اروپایی، یا حتی آسیای میانه دارید، بهطور حتم باید به فکر طراحی سایت چند زبانه باشید. صادرات محصولات یا خدمات از طریق یک وبسایت دو زبانه به سادگی امکانپذیر است. با طراحی یک سایت بینالمللی میتوان محصولات، خدمات یا حتی مکانهای گردشگری را به عموم مردم معرفی کرد.
برای طراحی چنین سایتی باید به سراغ سیستمهای مدیریت محتوا یا همان CMS ها بروید. بهعنوان مثال در وردپرس برخی از قالبها قابلیت پشتیبانی از وب سایت دو زبانه را دارند. همچنین با استفاده از افزونههای چند زبانه نیز میتوانید یک سایت دو زبانه را ایجاد کنید. اگر درباره طراحی سایت با wordpress تردید دارید، در مقالهای به مزایای طراحی سایت با وردپرس پرداختهایم، حتما آن را مطالعه کنید.
چگونه سایت دو زبانه طراحی کنیم؟
طراحی سایت چند زبانه بستگی به سیستم مدیریت محتوایی دارد که از آن استفاده میکنید. در وردپرس بهعنوان محبوبترین CMS در بین فارسیزبانان چندین مدل افزونه برای طراحی وب سایت دو زبانه وجود دارد. بهطور کلی این افزونهها از دو ساختار زیر تبعیت میکنند:
- شما دو لندینگپیج فارسی و انگلیسی یا هر زبان دیگری را طراحی میکنید و افزونه تنها وظیفه سوئیچ بین این دو صفحه را برعهده میگیرد؛
- افزونه با استفاده از ابزارهای ترجمه وظیفه تبدیل صفحه فارسی به صفحه انگلیسی یا بالعکس را برعهده میگیرد.
از مهمترین افزونه های وردپرسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. افزونه wpml برای طراحی سایت چند زبانه
این افزونه به عنوان یک ابزار برای سوئیچ بین دو حالت زبان فارسی و زبان دیگر است. از جمله مزایای این افزونه این است که با ووکامرس بهطور کامل هماهنگ است و صفحات محصول را نیز میتوان بهصورت دو زبانه طراحی کرد.
۲. افزونه Translate Press
شاید شما زمان لازم برای طراحی صفحات مختلف در یک سایت چند زبانه را نداشته باشید. با کمک این افزونه میتوانید با استفاده از یک کلیک به طراحی سایت انگلیسی خود بپردازید. زیرا این افزونه با کمک مترجم گوگل صفحات وبسایت را به دو زبان تبدیل میکند.
۳. افزونه چند زبانه Multilanguage press
یکی از مشکلات طراحی سایت چند زبانه این است که در زمان ترجمه صفحات از حالت اصلی به حالت زبان دوم سرعت سایت به شدت کاهش مییابد. این کاهش سرعت بر روی سئو وبسایت اثر منفی میگذارد. برای حل این مشکل، این افزونه صفحات زبان دوم را بر روی یک ساب دامنه ایجاد میکند و بدین وسیله کمک میکند تا سرعت صفحه اصلی سایت کاهش پیدا نکند.
برای طراحی صفحه انگلیسی میتوان از افزونه های متعددی در وردپرس استفاده کرد. هر کدام از این افزونهها دارای ویژگیهایی هستند که برحسب نیاز و امکانات در قالب میتوان از آنها بهره برد.
چه کسبوکارهایی نیاز به طراحی سایت چند زبانه دارند؟
هر کسبوکاری نیاز به سایت چند زبانه ندارد. برای وبسایت دو زبانه باید به نوع فعالیت کسبوکار، بازارهای هدف و پرسوناهای مشتریان توجه داشته باشیم:
- شرکتهایی که فعالیت گستردهای دارند و به کشورهای مختلف محصولات خود را صادر میکنند به دنبال طراحی سایت بینالمللی هستند؛
- سایتهای گردشگری برای جذب توریست از سایر کشورها، به طراحی سایت چند زبانه (فارسی/ انگلیسی/ عربی) میپردازند؛
- سایتهایی که مخاطبان غیر فارسی زبان دارند. بهعنوان مثال بسیاری از پزشکان که از کشورهای عرب زبان مریض پذیرش میکنند به طراحی وب سایت دو زبانه میپردازند؛
- کسبوکارهای دیجیتال با طراحی سایت انگلیسی میتوانند محصولات خود را به مشتریان خارجی عرضه کنند.
اهمیت سایت چند زبانه از آن جهت است که به کاربران امکان انتخاب زبانی را میدهد که از آن درک بهتری دارند. این موضوع، افزایش بازدید و تعامل مخاطبان با یک کسبوکار را به همراه خواهد داشت. سایت دو زبانه نقش مهمی در بهبود نرخ تبدیل و همچنین افزایش فروش اینترنتی دارد.
نکات مهم در طراحی سایت چند زبانه
۱. راست چین و چپ چین بودن
در طراحی وب سایت دو زبانه باید به زبانی توجه داشته باشیم که سایت را برای آن طراحی میکنیم. بهعنوان مثال در طراحی سایت انگلیسی باید تمامی اجزا چپچین شود ولی در یک سایت عربی باید همه عناصر راستچین باشند.
۲. استفاده از زیر دامنه
همانطور که قبل از این اشاره شد بهتر است در طراحی سایت چند زبانه برای هر زبان از زیر دامنه اختصاصی استفاده کنیم. با این کار سرعت سایت کاهش نمییابد و مخاطب نیز بهسادگی متوجه میشود که در حال حاضر چه زبانی از سایت را مشاهده میکند.
۳. دسترسی به سایر زبانها
بهتر است در زمان طراحی وب سایت دو زبانه، امکان سوئیچ بین زبانهای مختلف در نظر گرفته شود. زیرا ممکن است مخاطبان با جستجوی یک محتوای فارسی به سایت شما برسند، اما برای آنها آسانتر باشد که آن مقاله یا صفحه را به زبان انگلیسی یا عربی بخوانند.
۴. طراحی لندینگ پیجهای اختصاصی
برای طراحی سایت انگلیسی، عربی، اسپانیایی، فرانسوی و… بهتر است از یک لندینگپیج اختصاصی استفاده شود. زیرا هر زبانی دارای ویژگیهای منحصربهفرد خود است که در طراحی اختصاصی میتوان به آن توجه بیشتری داشت.
۵. در صفحات ترکیب زبانی نداشته باشیم
در طراحی سایت چندزبانه، یک صفحه نباید ترکیبی از دو زبان باشد. اهمیت سایت چند زبانه نباید باعث طراحیهای ضعیف شود.
۶. توجه به کیفیت ترجمه
در طراحی سایت انگلیسی معمولاً شاهد این هستیم که ترجمه دارای کیفیت مناسبی نیست. این در حالی است که در وب سایت دو زبانه باید به قواعد زبانی و نحوه نگارش توجه کافی داشته باشیم. یکپارچگی بین محتوای سایت اصلی با سایت دوم باعث میشود تا مخاطب بتواند سریعتر به هدف خود دسترسی پیدا کند.
۷. پشتیبانی از انواع تقویم
یک وب سایت دو زبانه باید بتواند از دو تقویم شمسی و میلادی پشتیبانی کند. در بسیاری از مواقع به این موضوع توجه نمیشود و مخاطب انگلیسی زبان متوجه زمانها به درستی نمیشود.
۸. محل قرار گیری سرور زبان دوم
در طراحی سایت چند زبانه معمولاً مخاطبان زبان دوم از کشوری غیر از ایران به سایت مراجعه می کنند. به همین دلیل بهتر است سرور زبان دوم در یک کشور دیگر قرار داشته باشد تا سرعت دسترسی به اطلاعات بیشتر شود.
۹. مخاطب شناسی
همانطور که در طراحی وب سایت فارسی به آنالیز مخاطبان خود میپردازید، در وب سایت دو زبانه نیز باید به بررسی ویژگیهای مخاطبان زبان دوم بپردازید. شناخت نیازهای آنها به شما کمک میکند تا بتوانید محتواهایی را بر روی سایت قرار دهید که هدفمند باشند.
۱۰. ترجمه صفحات محصولات
یکی از نکات مهم در طراحی وبسایت دوزبانه، توجه به سایتهای فروشگاهی است. در طراحی سایت انگلیسی باید علاوه بر اینکه صفحه محصول و ویژگیهای آن ترجمه میشود، امکاناتی نظیر درگاههای پرداخت بین المللی نیز در نظر گرفته شود. این که مشتری بتواند محصول یا خدمتی را از هر نقطه جهان خریداری کند و وجه آن را پرداخت نماید هم برای مشتری اطمینانبخش است و هم کار مدیران کسب و کارها را سادهتر میکند.
۱۱. تر جمه جزئیات
در طراحی سایت چند زبانه هر چقدر هم با دقت عمل کنیم ممکن است ترجمه برخی از جزئیات باقی بماند. بهعنوان مثال نوشتههای روی تصاویر اسلاید فراموش شوند یا متنی که در کپچا نمایش داده میشود، به زبان انگلیسی برگردان نشود.
سئو در وب سایت دو زبانه
یکی از موضوعات مهمی که در طراحی سایت چند زبانه باید مدنظر قرار بگیرد سئو است.
وقتی به طراحی سایت انگلیسی یا عربی پرداخته میشود باید هم زمان به مخاطب فارسیزبان، انگلیسیزبان، یا عربیزبان هم توجه کرد. بهطور طبیعی سئو چنین سایتی کاری پیچیدهتری از یک سایت تک زبانه خواهد بود.
ذکر این نکته ضروری است که اگر کار سئو به درستی انجام شود، میتوان به مخاطبان گستردهای دست پیدا کرد. افزایش ترافیک موثر باعث تقویت سایت در دو بخش فارسی و انگلیسی خواهد شد.
خوشبختانه گوگل در حال حاضر به اندازه کافی هوشمند است و تفاوت محتواها با زبانهای مختلف را متوجه میشود. برای اینکه بتوان به محتواها مدیریت داشت، بهتر است سایت انگلیسی با یک ساب دامین از سایت فارسی جدا شود.
برای سفارش پروژه سئو در مشهد به یک تیم حرفهای و کار بلد همین حالا با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۳۸۲۹۳۸۹۵
معرفی زبان اصلی به گوگل
با استفاده از تگ Hreflang زبان اصلی را باید به گوگل معرفی کرد. این تگ به موتورهای جستجو کمک میکند تا بتوانند محتواها را به مخاطبان هدف به درستی نمایش دهند.
تولید محتوا در سایت چند زبانه
سوال اصلی که در طراحی سایت چند زبانه برای مخاطبان پیش می آید این است که آیا فقط ترجمه مقالات وبلاگی به انگلیسی یا عربی برای سایت کافی است یا خیر؟
در پاسخ باید بگویم که کافی نیست.
زیرا مخاطب در هر زبانی نیازهای مختص به خود را دارد و سوالات اختصاصی خود را میپرسد. به همین دلیل در هر وب سایت دو زبانه باید فرآیندهای سئو بهصورت مستقل انجام شود و مراحل جستجوی کلمه کلیدی و تولید مقالات وبلاگ بهصورت اختصاصی برای هر زبانی انجام شود. برای طراحی سایت بینالمللی باید فعالیتهخایی هم سطح سایتهای جهانی داشت.
هزینه طراحی سایت چند زبانه
این هزینه به موارد مختلفی بستگی دارد. بهطور معمول در طراحی وب سایت دو زبانه، موضوع اصلی نوع زبان دوم است.
اگر این زبان، چپچین باشد معمولاً هزینه طراحی افزایش پیدا می کند، زیرا نیاز است تا تمامی صفحات راستچین به چپچین تبدیل شوند. همچنین اگر قرار باشد محتواهای صفحات بهصورت اختصاصی نوشته شوند هزینه و زمان طراحی سایت چند زبانه افزایش پیدا خواهد کرد.
بهطور معمول در محاسبه قیمت طراحی سایت مدت زمانی که طراح برای راهاندازی صرف کرده است در هزینه نهایی موثر است. بهطبع برای طراحی سایت چند زبانه مدت زمان بیشتری صرف خواهد شد و هزینه طراحی افزایش پیدا خواهد کرد.
سخن پایانی
در طراحی سایت چند زبانه بهتر است به سراغ انتخاب زبانهایی برویم که درصد بیشتری از مشتریان ما را در بر میگیرند. بهطور معمول در ایران زبان فارسی و انگلیسی به عنوان ۲ زبان اصلی در طراحی وب سایت دو زبانه در نظر گرفته می شوند.
البته با توجه به تبادلات تجاری و گردشگری با کشورهای عرب زبان بسیاری از سایتها بخش عربی و ترکی را هم به سایت خود اضافه کردهاند. برای طراحی سایت چند زبانه بهتر است به سراغ شرکتهای متخصص در این زمینه برویم و از کمک مشاوران حرفهای استفاده کنیم. همین حالا با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۳۸۲۹۳۸۹۵
بدون دیدگاه