اگر کنکور قبول نشدیم چکار کنیم؟

اگر کنکور قبول نشدیم چکار کنیم؟

کنکور از موضوعات مهم برای اکثر دختران و پسران جوان است. زیرا تاثیر زیادی بر روی آینده شغلی آن‌ها خواهد گذاشت. در گذشته‌های نه چندان دور، برای داشتن یک کسب و کار موفق یا شغل مناسب نیاز بود تا افراد تحصیلات آکادمیک داشته باشند تا نگرش‌شان نسبت به مسائل تغییر کند. اما رشد فضای مجازی و دسترسی به منابع آموزشی موجب شده تا دیگر دانشگاه تنها مسیر برای رشد و بالندگی نباشد.

در این مقاله به پاسخ این سوال جوانان می‌پردازیم که اگر کنکور قبول نشدیم چکار کنیم. پس با تو دلی ها همراه شوید تا راهکارهای متفاوتی را بررسی کنیم.

اعلام نتایج کنکور؛ عدم قبولی پایان آمال و آرزوها نیست!

سوال کلیدی که بعد از برگزاری آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها برای اکثر جوانان پیش می‌آید این است که اگر کنکور قبول نشدیم، چه کنیم؟
در پاسخ باید بگوییم که قبولی در کنکور و رشته‌های تاپ مهم است، اما در صورتی که قبول نشدید، نگران نباشید و زانوی غم را بغل نگیرید. امروزه بسیاری از رشته‌ها تاثیرگذار در راه‌اندازی کسب و کار نوپا نیازی به کنکور ندارند و پذیرش آن‌ها بدون آزمون است.

نکته مهم دیگر این است که فعالیت در بسیاری از رشته‌های پردرآمد نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد و با گذراندن دوره‌های کوتاه مدت مهارت‌آموزی امکان اشتغال سریع در آن‌ها وجود دارد.

باور کنید که کنکور پایان دنیا نیست!

عدم قبولی در کنکور پایان دنیا نیست!

آزمون سراسری دانشگاه‌ها مهم است. اما عدم قبولی در دانشگاه موضوع نگران‌کننده‌ای نیست!
امروزه در اکثر کشورهای جهان و به‌خصوص در ایران اشتغال از ادامه تحصیل مهم‌تر است. زیرا بسیاری از افراد تحصیل‌کرده بعد از پایان دوران دانشگاه، امکان شاغل شدن در کسب و کار مدنظرشان را ندارند.

این در حالی است که فعالیت در بسیاری از رشته‌های پرمتقاضی برای اشتغال نیاز چندانی به تحصیلات آکادمیک ندارد و با مهارت‌آموزی و یادگیری فنون تخصیی در این رشته‌ها، نه‌تنها امکان اشتغال سریع برای افراد فراهم می‌شود، بلکه ظرفیت بالایی برای راه‌اندازی کسب و کار شخصی وجود دارد.

بنابراین اگر کنکور را خوب نداده‌اید و تصور می‌کنید که شانس چندانی برای پذیرفته شدن در رشتۀ دانشگاهی مدنظرتان ندارید، حتما تا پایان این مقاله با ما همراه شوید تا بیشتر با رشته‌های پر کاربرد در بازار کار آشنا شوید.

آشنایی با رشته‌های بدون نیاز به کنکور و دانشگاه برای اشتغال سریع

اشتغال با مهارت آفرینی

فرهنگ عمومی جامعه ایران در دهه‌های ۶۰، ۷۰، ۸۰ و تا اوایل دهه ۹۰ این گونه بود که به داشتن تحصیلات دانشگاهی اهمیت زیادی داده می‌شد. اما از اواسط دهه ۹۰ با توجه به رشد جمعیتی و تمرکز بسیاری از کسب کارها بر تخصص به جای تحصیلات، قبولی در کنکور اهمیت کمتری یافت. امذروزه رشته‌های حرفه‌ای بسیاری وجود دارند که برای موفقیت در آن‌ها نیاز چندانی به تحصیلات دانشگاهی نیست. برخی از این رشته‌ها عبارت‌اند از:

۱- تجارت الکترونیک

رشد فضای آنلاین و استفادۀ گسترده مردم از تلفن‌های همراه هوشمند موجب شده است تا رشته‌های متنوعی در زمینه تجارت الکترونیک وجود داشته باشند. مزیت تجارت الکترونیک این است که رشته‌های متنوع آن بیشتر به‌صورت دوره‌های مهارتی آموزش داده می‌شوند و از طریق کنکور امکان ورود به رشته دانشگاهی در این زمینه وجود ندارد.

تنوع فعالیت‌های موجود در حوزه تجارت آنلاین باعث شده است تا زمینه‌های متعددی برای علاقه‌مندان به اشتغال یا راه‌اندازی کسب و کار آنلاین وجود داشته باشد:

مهارت های تجارت الکترونیک برای اشتغال
  • دیجیتال مارکتر: فردی است که با شناخت کامل از ابزارهای آنلاین به بازاریابی دیجیتال می‌پردازد؛
  • طراح سایت: دانش طراحی سایت تغییرات بسیاری پیدا کرده است. برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس یا طراح سایت حرفه‌ای نیازی به کنکور و تحصیلات دانشگاهی ندارید. استفاده از دوره‌های آموزش آنلاین در یوتیوب و اینترنت کمک زیادی به اشتغال سریع خواهد کرد؛
  • اینستاگرام مارکتر: شبکه‌های اجتماعی بستر مناسبی برای تبلیغات تجاری هستند. با یادگیری تبلیغات آنلاین و فروش اینترنتی در اینستاگرام به بسیاری از کسب و کارها کمک خواهید کرد یا حتی امکان راه‌اندازی کسب و کار شخصی و رشد آن را خواهید داشت؛
  • اینفلوئنسر: اینفلوئنسرها افرادی هستند که تاثیر به‌سزایی بر روی افراد در شبکه‌های اجتماعی دارند. اگر در یک زمینه خاص (آشپزی، گردشگری، آرایش و زیبایی و..) تخصص دارید بدون نیاز به قبولی در کنکور و با کمی تلاش و تولید محتواهای اثرگذار به یک اینفلوئنسر تبدیل شوید؛
  • تولید محتواهای دیجیتال: بسیاری از نویسندگان، کپی‌رایترها، عکاسان، تولیدکنندگان ویدئو و انیمیشن که موفقیت بسیاری داشته‌اند، هرگز کنکور نداده و تحصیلات دانشگاهی ندارند. آن‌ها با تقویت مهارت‌های خود به دستاوردهای بزرگی رسیده‌اند.

۲- تاسیسات

یکی از رشته‌هایی که بازار کار خوبی داشته و نیاز به کنکور ندارد، تاسیسات است. با تقویت مهارت در این رشته، فرصت‌های شغلی بسیاری خواهید داشت. رشته تاسیسات زمینه‌های کاری متنوعی دارد: برق‌کشی ساختمانی، لوله‌کشی آب و فاضلاب، پیامان‌کاری خطوط تلفن، سرویس‌کننده سیستم‌های گرمایشی و ترمایشی و.. از زمینه‌های کار در این رشته هستند.
باید توجه داشت که مهارت‌آموزی در رشته تاسیسات، علاوه‌بر بازار کار خوب، شانس مهاجرت کاری را هم ایجاد می‌کند.

۳- رشته‌های هنری

مهارت های هنری بدون نیاز به کنکور

برای فعالیت و راه‌اندازی کسب و کار در رشته‌های هنری، قبولی در کنکور و تحصیلات هالیه اهمیت چندانی ندارد. بلکه استعداد، تجربه و میزان مهارت فرد است که در موفقیت شغلی به او کمک خواهند کرد. رشته‌های هنری بسیاری گسترده‌اند:

  • نویسندگی در وب یا شبکه‌های اجتماعی؛
  • عکاسی دیجیتال؛
  • فیلمبرداری و تدوین ویدئو؛
  • پادکستر یا گوینده نریشن؛
  • نقاش هنری؛
  • گرافیست و تصویرساز دیجیتال؛
  • نویسنده ادبی؛
  • سازنده انیمیشن؛
  • بازی‌ساز دیجیتال؛
  • سفال‌گر؛
  • منبت‌کار؛
  • آرایشگر و هنرمند میکاپ؛
  • گریم؛
  • بازیگری؛
  • طراح دکوراسیون داخلی؛
  • و..

۴- تکنسین فوریت‌های پزشکی

اگر به رشته‌های پیراپزشکی علاقه‌مندید با یادگیری مهارت‌هایی در این زمینه بدون کنکور شاغل شوید. بسیاری از بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، خانه سالمندان، کلینک‌ها و مطب‌های پزشکی به دنبال استخدام افراد توانمند در حوزه پرستاری، بهیاری و خدمات پزشکی هستند. حتی با کمی پشت کار و تلاش، امکان راه‌اندازی کسب و کاری در زمینه خدمات پرستاری در منزل را خوهید داشت.

سخن پایانی

خوشبختانه فناوری‌های آنلاین باعث شده تا مهارت‌های فنی بسیاری برای یادگیری وجود داشته باشند که زمینه اشتغال و راه‌اندازی کسب و کار پر درآمد برای جوانان را فراهم می‌کنند.

بنابراین کنکور و ادامه تحصیل در دانشگاه، تنها راه برای موفقیت دختران و پسران جوان نیست. در این مقاله فقط به تعدادی از رشته‌های پر متقاضی پرداختیم که بدون نیاز به تحصیلات دانشگاهی، امکان موفقیت در آن‌ها را خواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فرصت‌های شغلی یدون نیاز به کنکور از مشاوران شغلی و تحصیلی راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

ارسال پاسخ

Your email address will not be published.
Required fields are marked *