غلبه بر اضطراب، نقش مهمی در موفقیت افراد دارد. نداشتن اضطراب (Anxiety) باعث میشود تا استرس در فرد کاهش یافته و تمرکز بر موضوعات مهم بهبود یابد. اگر شما احساس میکنید که اضطراب شدیدی دارید و این مسئله باعث اشتباهاتی در شما شده است، راهکارهای زیر تاثیر بهسزایی در کاهش تشویش و نگرانیها خواهند داشت:
غلبه بر اضطراب با ۸ راهکار طلایی
اگر قصد دارید تا اضطرابهای شدیدی را تجربه نکنید، ۸ راهکاری که در ادامه معرفی میشود را با دقت بررسی کنید. این شیوهها از موثرترین اقدامات برای غلبه بر نگرانی، تشویش و اضطراب هستند:
۱- عوامل ایجاد اضطراب را شناسایی کنید
تشویش و نگرانی بهصورت ناگهانی ایجاد نمیشود. اگر به دنبال غلبه بر اضطراب هستید، عواملی را شناسایی کنید که منجر به ایجاد آن میشوند. پرسیدن سوالاتی به شما کمک میکند تا عواملی که مضطربتان میکنند را شناسایی کنید:
- آیا یک فرد، رقیب یا یک موقعیت حساس منجر به اضطرابم میکنند؟
- دقیقا چه چیزی من را نگران میکنند؟
- چرا نگران موضوعی هستم؟
- آیا اضطرابی که دارم ارزش فشاری که به من وارد میشود را دارد؟
- برای کاهش اضطراب چه اقداماتی باید انجام دهم؟
- و..
یافتن ریشه و دلایل ایجاد اضطراب، کمک زیادی به برطرف کردن و کاهش آن میکند.
۲- تفکر مثبت را جایگزین افکار منفی کنید
واقعیت این است که در خیلی از مواقع ما بیدلیل مضطرب میشویم. افکار منفی نهتنها کمکی به ما نمیکنند. بلکه بسیاری از فرصتهای طلایی را از ما میگیرند. روش تقویت ذهن مثبت منجر خواهد شد تا افکار منفی را از خود دور کنید و در مقابل کوچکترین مسائل مضطرب نشوید. افکار مثبت یا همان مثبتاندیشی باعث میشوند تا حس بهتری به جریانات پیرامونی خود داشته باشید، واضح و شفاف به مسائل فکر کنید و از تلههای فکری فرار کنید.
۳- غلبه بر اضطراب را با توجه به واقعیتها در خود نهادینه کنید
خیلی از اضطرابهایی که ما تجربه میکنیم یک طنز خندهدار هستند. بدین معنا که اگر دقیقتر به اضطرابهایمان فکر کنیم، مشاهده خواهیم کرد که ما هیچ نقشی در عوامل ایجادکننده اضطراب نداریم، پس چرا باید فشار ناشی از اضطراب را تحمل کنیم.
بهعنوان مثال اینکه شرکت به اهداف فروش خود در آخرین کمپین تبلغاتی نرسیده است، بیشتر مربوط به استراتژی نادرست مدیران ارشد میشود تا محتواهایی که توسط ما برای کمپین تبلیغاتی نوشته شدهاند. بنابراین یافتن واقعیت در موضوعات مختلف کمک زیادی به غلبه بر اضطراب خواهد کرد.
۴- به جای اضطراب بیمورد، کمی سرگرم شوید!
برخی از اوقات، سرگرمیهای جذاب که در محل کار برای خود فراهم میکنید باعث کاهش اضطراب میشوند. استفاده از اسباب بازیهایی مانند اسپینر، فیجت ضد استرس و.. موجب میشود تا اضطرابهای بیمورد در شما فروکش کنند و تمرکز بیشتری بر کارهای روزمره داشته باشید.
همچنین انجام بازیهای ذهنی و سرگرمکننده مانند شطرنج، پرورش گل و گیاهان، نگهداری از حیوانات خانگی و.. موجب کاهش اضطراب در افراد خواهد شد.
۵- برای غلبه بر اضطراب مدیتیشن را امتحان کنید
آشفتگیهای ذهنی عامل اساس برای اهمال کاری در کارها و انجام ندادن بسیاری از وظایف روزمره هستند. هنگامی که فردی از برنامههای روزانه عقب میماند، دچار اضطراب درونی میشود. مدتیشن، ورزشهای تمرکزی مانند یوگا، بدنسازی و.. بر روی کاهش اضطراب تاثیر دارند.
اگر احساس میکنید فرسودگی شغلی یا خستگیهای ناشی از کار زیاد، مانع جدی برای انجام وظایف روزمره است و برایتان اضطراب میآورد، چند روزی به خود استراحت دهید. سفر رفتن، پیادهرویهای گروهی، تفریحات نشاطبخش و.. راهکارهایی موثر برای کاهش اضطراب هستند.
۶- نه گفتن را یاد بگیرید و از آن به درستی استفاده کنید!
در بسیاری از مواقع، وجود تعداد زیادی از وظایف روزانه یا پروژهها باعث ایجاد تعهدات سنگین میشوند. همین مسئله فرد را مضطرب، پریشان و نگران خواهد کرد. برای غلبه بر اضطراب به تمرین “نه گفتن” بپردازید. عدم پذیرش وظایف شاید موجب دلخوری مدیر یا همکارانتان شود، اما نقش مهمی در کاهش اضطراب شما خواهد داشت.
هر چه وظایف و کارهای روزانه کمتر باشند، اضطراب کمتر و تمرکز بیشتری را تجربه خواهید کرد. تمرین نه گفتن را شروع کنید تا نتیجه آن را در کاهش دغدغههای روزانه مشاهده کنید.
۷- چک لیست کارهای روزمره را تهیه کنید
دلیل اضطراب در بسیاری از مواقع بیبرنامگی است. با تهیه چک لیست کارهای روزمره اضطراب و نگرانی را از خود دور کنید. تهیه برنامه روزانه (To Do Planner) به هر فردی کمک میکند تا به افکار و فعالیتهایش نظم داده و مانع عقب افتادن کارهای روزمره شود.
۸- به تغذیهتان توجه داشته باشید
خوردن غذاهای سالم و کم کالری موجب میشود تا فشارخون در حد طبیعی باقی بماند. سلامت جسمی نقش مهمی بر کاهش مشکلات روحی دارد. با وارد کردن سبزیجات تازه، میوه و مغزهای آجیل، رژیم غذایی سالمی را انتخاب کنید. سالم غذا خوردن به غلبه بر اضطراب و استرس کمک خواهد کرد.
سخن پایانی
غلبه بر اضطراب موضوع مهمی است، زیرا نهتنها باعث آرامش در افراد خواهد شد؛ بلکه بر روی عملکرد و بهرهوری آنان در کارهای روزمره نیز تاثیر میگذارد. برای کاهش اضطراب باید از عوامل استرسزا دوری کرد. افراد موفق با کمتر مضطرب شدن، تمرکز بیشتری بر مسائل کاری دارند. برای اینکه به موفقیت برسید، همواره به دنبال راهکارهایی برای کاهش اضطراب باشید.
بدون دیدگاه