آدم تنبل ، عقل چهار وزیر را دارد !!!

آدم تنبل ، عقل چهار وزیر را دارد !!!

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آدم تنبل خوبه یاد بد؟
همانطور که از تیتر بالا (ضرب‌ المثل فوق) معلوم می‌شود، قصد داریم تا درباره تنبلی صحبت کنیم. بسیاری معتقدند که تنبلی صفت بد و منفی‌ایی است. امّا در این پست از مجله تو دلی‌ها قصد داریم تا به مزایای تنبلی بپردازیم پس با ما همراه شوید:

تنبلی چیست؟ آدم تنبل کیست؟

تنبلی حالتی است که فرد به رغم داشتن توانایی انجام کاری، آن را به تعویق می‌اندازد یا انجام نمی دهد. این رفتار ممکن است به دلیل بی‌حوصلگی، نداشتن انگیزه، ترس از شکست یا حتی خستگی باشد. برخی از دلایلی رایج تنبلی در یک آدم تنبل علارت‌اند از:

  • عدم انگیزه: وقتی فرد هدف یا دلیلی قوی برای انجام کاری نداشته باشد از انجام آن سر باز می‌زند؛
  • کمال‌گرایی: کاهی افراد از ترس اینکه کارشان بی‌نقص نباشد، اصلا شروع نمی‌کنند؛
  • خستگی و بی‌حوصلگی: کمبود انرژی یا عدم استراحت کافی می‌تواند باعث به تعویق انداختن کارها شود؛
  • عدم مدیریت زمان: نداشتن برنامه‌ریزی مناسب باعث می‌شود کارها اولویت‌بندی نشوند.

ویژگی‌های آدم تنبل

آدم‌های تنبل دارای یک سری ویژگی‌های مشابه هستند:

  • به تعویق انداختن کارها، آدم تنبل همیشه می‌گوید بعدا انجام وی‌دهم ولی آن بعدا هرگز نمی‌آید؛
  • عدم انگیزه و اشتیاق، افراد تنبل برای انجام کارهای مهم، هیچ وقت انگیزه ندارند؛
  • فرار از مسئولیت‌ها، اگر کار سختی پیش بیاید، سعی می‌کند بهانه بیاورد یا آن را به دیگران بسپارد؛
  • اولویت دادن به لذت‌های لحظه‌ای، به جای کار مفید، ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخد یا بازی می‌کند؛
  • بی‌نظمی و بی‌برنامگی، آدم تنبل کارهایش نظم ندارند و هیچ برنامه‌ای برای آینده ندارد.

تفاوت تنبلی با اهمال کاری

تنبلی و اهمال‌کاری (یا تعلل) هر دو به معنای انجام ندادن کارها هستند، اما تفاوت‌های معمی دارند:

۱- تعریف تنبلی و اهمال‌کاری

در تنبلی فرد به‌طور کلی تمایلی به انجام کار ندارد و ترجیح می‌دهد استراحت کند یا کارهای بی‌فایده انجام دهد. اما در اهمال‌کاری فرد قصد انجام کار را دارد اما آن را به تعویق می‌اندازد، دلیل اهمال‌کاری استرس، کمال‌گرایی یا ترس از شکست است.

۲- دلایل پشت رفتار آدم تنبل و فرد اهمال‌کار

تنبلی ناشی از راحت طلبی، بی‌حوصلگی یا نداشتن انگیزه است، اما اهمال‌کاری اغلب به دلیل اضطراب، ترس از اشتباه، عدم اعتمادبه‌نفس یا حتی وسواس بیش از حد در انجام کارها رخ می‌دهد.

۳- تاثیر بر زندگی افراد

آدم تنبل به مرور بی‌تفاوت شده و دچار کاهش عزت نفس و رکود شخصی می‌شود. این درحالی است که آدم اهمال‌کار با استرس، اضطراب و نارضایتی عملکردش کاهش می‌یابد.

آدم تنبل خیلی هم بد نیست، مزایای تنبلی

مزایای تنبلی

می گویند کارفرمایان برای انجام کارهای سخت از افراد تنبل استفاده می کنند. چرا که افراد تنبل ساده‌ترین راه را برای انجام یک کار می‌یابند. تنبل‌ها موجب می‌شوند کارهای پیچیده و سخت در کمترین زمان ممکن انجام شوند.

معمولا خصلت تنبلی در وجود همه افراد وجود دارد. البتّه میزان آن در افراد مختلف فرق می‌کند. تجربه نشان داده که احتمال موفقیت افراد تنبل خیلی زیاد است. بسیاری از دانشمندان در کودکی افرادی تنبل یا خنگ بوده‌اند (البته تنبلی با خنگ بودن تفاوت دارد). از جمله چنین دانشمندانی می‌توان به انیشتین ، نیوتن و… اشاره کرد.

معمولا افراد تنبل از یک ابتکار ذاتی بهره می‌برند. آن‌ها همیشه به دنبال انجام کار به ساده‌ترین شکل ممکن هستند و به همین دلیل خلاقیت‌های جذابی را از خود بروز می دهند.

لطفا کمی تنبل باشید!!!

آدم تنبل لطفا کمی تنبل باشید

جالب تر این که یک آدم تنبل، توانایی کارآفرین شدن را هم دارد. آن‌ها توانایی خاصی در به‌کارگیری افراد دیگر در پروژه های‌شان را دارند. آن‌ها هرگز از استراحت خود نمی‌زنند و همیشه سعی می‌کنند کارهای‌شان را در آرامش کامل انجام دهند. به همین دلیل آن‌ها معمولا بهترین نتایج را از فعالیت های‌شان به‌دست می‌آورند.

معمولا آدم‌های تنبل بر روی یک هدف تمرکز می‌کنند و تا یک کار را به نتیجه نرسانند به سراغ کار دیگری نمی روند. تمرکز بالا در کارها ، تنبل‌ها را تبدیل به افرادی موفق و کارآ می‌نماید.

تنبل‌ها ، سریع‌تر از افراد دیگر به سراغ تکنولوژی‌های جدید می‌روند. به همین دلیل آن‌ها در فناوری‌های جدید متخصص‌تر از بقیه هستند. حتی پیشنهاد ساخت بسیاری از تجهیزات مدرن توسط تنبل‌ها ارائه می‌گردد.

در مجموع تنبل بودن چیز چندان بَد و نکوهیده‌ای نیست. اگر شما یک فرد تنبل ولی با ضریب هوشی بالا هستید، چندان نگران نباشید. چرا که توانایی تبدیل شدن به یک کارآفرین خلاق در شما وجود دارد.

نمونه‌هایی از موفق‌ترین آدم تنبل؛ اثبات اینکه تنبلی خیلی هم بد نیست!!

در ادامه چند نمونه از موفق‌ترین آدم تنبل را معرفی می‌کنیم که توانسته‌اند در زمینه فعالیت خود عملکرد مثبتی داشته باشند:

  1. بیل گیتس: موسس مایکروسافت، بیل گیتس جمله معروفی دارد که می‌گوید: ” من همیشه یک فرد تنبل را برای انجام یک کار سخت انخاب می‌کنم، چون او راه آسان‌تری را برای انجام آن پیدا می‌کند“. بیل گیتس معتقد است به جای تمرکز بر روی انجام کارهای پیچیده باید سیستم‌های هوشمند و اتوماسیون را پیاده‌سازی کرد؛
  2. آلبرت اینشتین: فیزیکدان نابغه و خالق نظریه نسبت که در دوران کودکی از نظر دیگران بسیار تنبل بود ولی وی به جای کارهای روزمره، بیشتر وقتش را به تفکر عمیق اختصاص می‌داد و نتایج شگرفی می‌گرفت؛
  3. چارلز داروین: بنیان‌گذار نظریه تکامل، وی به‌شدت علاقه‌مند بود تا برای مدت طولانی بر روی تخت دراز بکشد و فکر کند. اما همین تفکر دقیق و مشاهده جزیی‌نگری وی را از یک آدم تنبل به نظریه‌پرداز علم زیست‌شناسی تبدیل کرد؛
  4. ایلان ماسک: مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس، وی از روش‌های معمولی خوشش نمی‌آید و بیشتر به ایجاد سیستم‌های خودکار و بهینه علاقه دارد. ایلان گفته چرا باید خیلی سخت کار کنم وقتی می‌توانم راهی پیدا کنم که کار حخودش انجام شود؛
  5. لری پیج و سرگی برین: بنیان‌گذران گوگل، آن‌ها می‌خواستند کارسی نکنند! پس گوگل را طراحی کردند تا خودش جواب همه چیز را پیدا کند.

سخن پایانی

آدم تنبل بودن همیشه بد نیست، در بسیاری ازمواقع تنبلی موجب می‌شود تا راهکارهایی به ذهن افراد برسد که به خاطر دیگران نمی‌رسد. تنبلی اگر افراد را دچار عادت نکند، زمینه خلاقیت و نوآوری را فراهم می‌کند. افراد تنبل به سیستم‌سازی و خودکارسازی امور علاقه زیادی دارند و همین باعث بهبود عملکرد آنان می‌شود.

نویسنده : مسعود معاونی

یک پست داستانی جذاب برای سرگرم شدن شما : چرا آن مرد تاجر اعدام نشد!!

ارسال پاسخ

Your email address will not be published.
Required fields are marked *