زمانیکه به دنبال طراحی یک سایت هستیم، به اولین چیزی که نیاز داریم خرید یک فضای برای آپلود فایلهای سایت بر روی بستر اینترنت است. این فضا را میزبانی ابری یا هاست(Host) مینامند. در حال حاضر برای راهاندازی سایتها باید به خرید انواع هاست ایرانی یا خارجی بپردازیم. تفاوت هاست ایران با هاست خارج باعث شده است تا افرادی که قصد راهاندازی یک کسب وکار آنلاین را دارند، با سوالات بسیاری مواجه شوند.
در ادامه این مقاله با ما همراه شوید تا به بررسی کامل این تفاوتها بپردازیم.
هاست چیست و چرا برای داشتن یک سایت به آن نیاز داریم؟
هنگامی که قصد داریم یک سایت خبری، فروشگاهی، گردشگری، خدماتی و… را راه بیندازیم؛ طراحان سایت فایلهای سایت را طراحی میکنند و باید آن را در اینترنت بارگذاری کنند. حتی اگر یک سایت وردپرسی نیز راهاندازی کنیم باز هم نیازی به فضایی برای آپلود فایلهایمان داریم. با کمک هاست امکان دیده شدن سایت خود را از هر نقطهای در جهان فراهم میآوریم.
بیشتر بدانیم: وردپرس چیست و چرا برای راهاندازی سایت از آن استفاده میشود؟
خرید هاست یک ضرورت در طراحی سایت
برای داشتن یک سایت ما باید به خرید فضای هاست بپردازیم. معمولا فضای ذخیرهسازی بر روی اینترنت را مراکز داده(Data Center) فراهم میکنند. این دیتاسنترها خود نیز از کنار هم قرار گرفتن سرورهای عظیم تشکیل میشوند. بر روی هر سرور منابع مختلفی از جمله سیپییو، RAM و حافظه ذخیرهسازی وجود دارد.
هزینه بالای راهاندازی یک دیتاسنتر یا خرید سرور
ما برای اینکه بتوانیم یک سایت داشته باشیم باید یک دیتاسنتر یا سرور تهیه کنیم. امّا واقعیت این است که تهیه دیتاسنتر یا خرید یک سرور برای کسب و کارهای کوچک و سایتهای شخصی به علّت هزینهی بالا امکانپذیر نیست. به همین دلیل بهتر است راهکار جدیدی را پیدا کنیم.
ارائه انواع هاست توسط شرکتهای هاستینگ
شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی اینترنت(هاستینگها)، برای اینکه بتوانند نیاز تمامی مشتریان خود را پاسخ بدهند، فضای موجود بر روی سرورهای خود را در بین چندین کاربر تقسیم میکنند. در اصطلاح آنها یک سرور را به چندین هاست اشتراکی تقسیم میکنند.
بدین شکل هزینه خرید سرور بین چندین نفر تقسیم میشود. معمولا برای راهاندازی سایتهای معمولی با تعداد کاربران محدود، خرید یک هاست اشتراکی با منابع متوسط مناسب است. خوب، تا اینجا با مفهوم هاست آشنا شدیم و دلیل نیاز به آن را متوجه شدیم. در ادامه به موضوع اصلی یعنی تفاوت هاست ایران با هاست خارج میپردازیم.
ماجرای تفاوت هاست ایران و هاست خارج چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد، هاست فضایی از یک سرور است که در یک دیتاسنتر(مرکز داده) قرار دارد. حالا اگر این سرور در داخل کشور ایران باشد به آن هاست ایران و اگر محل استقرار و قرارگیری سرور در خارج از ایران باشد به آن هاست خارج گفته میشود. تفاوت هاست ایران با هاست خارج در زمینههای مختلف، ویژگیهای متنوعی را ایجاد میکند که استفادهکنندگان باید به آن توجه کنند. بنابراین اگر به دنبال خرید هاست مناسبی هستید باید با این تفاوتها آشنا شوید.
معرفی تفاوت هاست ایران با هاست خارج
خوب، تا اینجا با مفهوم هاست ایران و هاست خارج آشنا شدیم. اجازه دهید تا بهصورت موردی به بررسی تفاوت هاست ایران با هاست خارج بپردازیم:
۱- مقایسه قیمت هاست ایران با هاست خارج
از آنجایی که برای تهیه هاست خارج باید پرداخت دلاری(یورو) انجام شود، قیمت هاست خارج برای ما ایرانیان بیشتر از هاست داخلی است. در تعیین قیمت هاست خارج اینکه موقعیت سرور در اروپا یا آمریکا باشد و اینکه کدام کشور میزبانی سرور را برعهده داشته باشد بر روی قیمت نهایی هاست خارج تاثیر میگذارد.
تفاوت هاست ایران با هاست خارج در قیمت یکی از دلایل انتخاب هاستینگ ایران توسط کاربران است. خدمات هاستینگ در ایران معمولا توسط شرکتهای ارائه دهنده زیرساخت ارائه میشود که دیتاسنترهای بزرگی را در اختیار دارند. در سالیان اخیر قیمت هاست داخلی به نسبت هاست خارجی ارزانتر بوده است. بنابراین اگر به دنبال خرید هاستی با قیمت مناسب هستید، هاست داخلی برای شما مناسبتر است.
۲- سرعت هاست
تنها تفاوت هاست ایران با هاست خارج در قیمت آن نیست. سرعت هاست نیز یکی از تفاوتهای مهم بین این دو است. بهطور معمول چون هاستهای ایران فاصله کمتری با کامپیوترهای بازدیدکنندگان دارند (پینگ پایین)، سرعت بالاتری را به نسبت هاستهای خارج دارند. البتّه امکانات سروری که هاست را از آن میگیریم بر روی سرعت تاثیر میگذارد.
در مجموع اگر اکثر بازدیدکنندگان شما از داخل ایران هستند، هاست داخلی برای شما مناسب است. ولی اگر یک کسب و کار بینالمللی هستید و بازدیدکنندگان خارجی زیادی دارید یک هاست خارجی تجربه کاربری بهتری برای مخاطبان شما ایجاد میکند.
۳- دسترسپذیری هاست
یکی از تفاوتهای مهم هاست ایران با هاست خارج، مباحث میزان دسترسپذیری آنها خواهد بود. اینکه هاست زمان قطعی کمتری داشته باشد برای یک کسب و کار آنلاین که باید ۲۴ ساعته به مشتریان خود سرویس دهد اهمیّت زیادی دارد.
در سالیان اخیر با وجود تحریمهای بینالمللی ایران، همیشه این دغدغه برای بیزینسهای ایرانی بوده است که هاستینگهای واقع در خارج از کشور، دسترسی آنها را به منابع کاهش ندهند. به همین دلیل بسیاری از شرکتها سعی کردهاند تا سایت خود را به هاستینگهای داخلی انتقال دهند.
۴- تاثیر هاست بر روی سئو
یکی از معیارهای مهم برای موفقیت سایت یک کسب و کار، رشد سئو آن است. اگر بیزینسی بتواند در سئو موفق شود میتواند مشتریان خود را به راحتی افزایش دهد. تفاوت هاست ایران با هاست خارج در بحث سئو نیز به چشم میآید. در سئو دو موضوع اهمیت دارد:
- کاربران بهسادگی و بهصورت همیشگی به منابع محتوایی یک سایت از طریق هاست دسترسی داشته باشند؛
- خزندههای گوگل(Crawler) با سرعت بالا، محتواهای جدیدی که بر روی یک سایت قرار میگیرد را ایندکس کنند.
هاست ایران و هاست خارج در زمینه ایندکس شدن توسط گوگل تفاوتی ندارند ولی بهتر است هاستی را خریداری کنیم که سرعت قابل قبولی هم داشته باشد. تجربه نشان داده که در اکثر موارد، هاست خارج سریعتر توسط خزندههای گوگل مورد بررسی قرار میگیرد.
۵- امنیت هاست
یکی از نکات مهم در بررسی تفاوت هاست ایران با هاست خارج امنیت است. البتّه میتوان گفت که در بحث تامین امنیت خدمات شرکت هاستینگ و نوع هاستی که ما خریداری میکنیم نیز اهمیّت دارد. شرکتهای ایرانی در سالیان اخیر با تهیه فایروالهای قوی توانستهاند تا امنیت سرورهای خود را بهبود ببخشند. هرچند که حملات سایبری همچنان بر روی سرورهای ایرانی و خارجی وجود دارد.
برای بهبود امنیت از شرکتهای هاست خود را تهیه کنید که بهصورت دورههای زمانی کوتاه مدّت از هاست بکآپ تهیه میکنند.
در نهایت هاست ایران بخرم یا هاست خارج؟
علیرغم تمامی تفاوت هاست ایران با هاست خارج که مطرح شد، شاید شما هنوز در تصمیمگیری دچار تردید باشید. برای اینکه بهترین تصمیم را در خرید هاست بگیریم، ابتدا هدف خود از راهاندازی یک سایت را مشخص کنیم.
با دانستن این هدف و با شناختی که از مخاطبان خود داریم ، راحتتر به تعیین موقعیت هاست خواهیم پرداخت. قبل از تهیه هاست ایران یا هاست خارج حتما به بررسی کلیه امکانات هر کدام بپردازید. با مقایسه دقیق به دنبال خریدی مطمئن باشید. فراموش نکنیم که امکانات یک هاست را برای نیاز سالیان آینده خود هم در نظر داشته باشیم. زیرا مهاجرت از یک هاست به هاست یا سرور جدید کار سخت و پر هزینهای میباشد.
معرفی بهترین عرضهکنندگان هاست ایران یا هاست خارج
حالا که با تفاوت هاست ایران با هاست خارج آشنا شدیم، اجازه دهید تا چند شرکت هاستینگی را معرفی کنیم که به عرضه انواع هاستهای داخل و هاست خارج میپردازند. البته این معرفی به معنای تایید این شرکتها نیست و قبل از خریداری هاست یا سرور بهصورت دقیقتری به بررسی عملکرد هر کدام از این شرکتها بپردازید:
- ایران سرور؛
- لیمو هاست؛
- ابر آروان؛
- ایران هاست؛
- میزبانفا؛
- پارس پک؛
- مشهد هاست؛
- هاست دی ال؛
- و…
سخن پایانی
در خرید هاست علاوه بر نکاتی که در بالا اشاره شد باید به کیفیت خدمات پشتیبانی هاستینگ نیز توجه داشته باشیم. بهطور معمول شرکتهای ارائهدهنده خدمات هاستیگ ایرانی با توجه به دسترسی مستقیم به منابع سختافزاری و نرمافزاری در دیتاسنترها امکان حل مشکلات کاربران را با سرعت بالا دارند. بهطور حتم برای بررسی بیشتر تفاوت هاست ایران با هاست خارج از مشاوران خُبره در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید مناسبترین هاست را با توجه به نیازتان تهیه کنید.
در زمینه راهاندازی کسب و کار آنلاین بیشتر یاد بگیریم:
بدون دیدگاه