چگونه یک مشاور شغلی پیدا کنیم؟

چگونه یک مشاور شغلی پیدا کنیم؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مشاور شغلی یا منتور شغلی (Career Mentor) کیست؟ چگونه یک مشاور به شما در رشد شغلی کمک می‌کند؟
یک مشاور شغلی کسی است که دانش و تخصص خود را با شما به اشتراک می‌گذارد تا به شما در تعیین اهداف، رفع مشکلات و انتخاب‌های مناسب در طراحی مسیر شغلی‌ به شما کمک کند. اگر خوش شانس باشید یک مشاور (یا شاید هم چند نفر) خواهید داشت که در طول زندگی شغلی‌تان از اولین کار تا زمان بازنشستگی به شما مشاوره بدهند.

یک مشاور شغلی چه می‌کند؟

وظایف یک مشاور شغلی

در خیلی از موارد ممکن است، مشاور شغلی همان سرپرست یا مدیرتان باشد. یک مدیر می‌تواند کمک زیادی برای مشاوره به شما بدهد و اطلاعات خوبی درباره کسب و کار، مسیر آن و روش‌های موفقیت در آن به شما انتقال دهد.

البته باید توجه داشت که همۀ مدیران، مشاوران بزرگی نیستند. اگر مدیرتان برای شما وقت کافی نمی‌گذارد، به شما مشاوره نمی‌دهد یا به عنوان مدافع شما عمل نمی‌کند باید خودتان در جایی دیگر به دنبال یک مشاور شغلی باشید.

چگونه یک مشاور به رشد شغلی شما کمک می‌کند؟

در اینجا به برخی از راه‌هایی اشاره می‌کنیم که مشاوران می‌توانند در طول یک مسیر شغلی از آن طریق به شما کمک کنند:

  1. نشان دادن یا گفتن بهترین راه برای برقراری ارتباط با همکاران، مشتریان و مخاطبان یک کسب و کار؛
  2. یک مشاوره شغلی به شما کمک می‌کند تا از نردبان ترقی شغلی به خوبی بالا بروید؛
  3. کمک به جستجوی شغل مناسب؛
  4. ارایه مشاوره، انتقال بینش و راهنمایی در زمینه کسب و کار و فعالیت در آن.

یک مشاور شغلی خوب به‌طور داوطلبانه خدمات مشاوره و کمک‌های شغلی را ارایه می‌دهد. رابطۀ بین یک مشاور با مشورت گیرنده باید ادامه‌دار باشد. یک مشاور حرفه‌ای در طول زندگی شغلی در کنار شما باقی می‌ماند. این رابطه‌ای است که برای مدت طولانی ادامه می‌یابد.
وجود یک مشاور شغلی برای اکثر افراد ضروری است، چه زمانی که کار جدیدی را آغاز کرده‌اید و چه زمانی که به دنبال پیشرفت شغلی در کار فعلی‌تان هستید.

از چه کسی و چگونه کمک بخواهیم؟

از چه کسی و چگونه کمک بخواهیم؟

پیدا کردن یک مشاور خوب ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. اولین مرحله این است که به دنبال نکات و توصیه‌هایی در مورد پیدا کردن یک مشاور شغلی خوب باشید.

شاید مهمترین قدم برای یافتن یک شغل رویایی این باشد که فردی را پیدا کنید که از قبل در آن زمینه کار کرده و توانایی خوبی برای ارائه راهنمایی و مشاوره به شما دارد. شما در ابتدا ممکن است از ارتباط با مشاوران ترس داشته باشید. اما این ارتباطات به شما کمک زیادی برای کسب اطلاعات شغلی می‌کند.

چگونه یک مشاور شغلی را می‌یابید؟

یافتن مشاور شغلی مناسب

مردم اغلب تمایلی ندارند که به سراغ یک فرد به‌عنوان مشاور شغلی بروند. البته خیلی از اوقات یک مشاور غیر رسمی که دارای تجربه کافی در یک زمینۀ خاص است کمک موثرتری را به شما خواهد کرد. فراموش نکنید که اکثر مردم دوست دارند تا به دیگران کمک کنند و این ویژگی برای دریافت مشاوره‌های شغلی از افراد مختلف تاثیرگذار است.

با درخواست کمک از یک مشاور آینده‌نگر اجازه می‌دهید تا او بداند که کمک‌هایش قابل تحسین است و شما به تجربه شغلی او نیاز دارید. این یک حس خوب است، بسیاری از افراد خوشحال می‌شوند که تجربیات و بینش فکری آن‌ها مورد استفاده دیگران قرار بگیرد و برای دیگران ارزش‌آفرینی کنند.

البته ممکن است با فردی برخورد کنید که به نظر یه کاندیدای مناسب برای مشاوره باشد، ولی خود او علاقه‌ای به این کار نداشته باشد. نگران نشوید و به جستجو ادامه دهید، در نهایت شما از استقبال عدۀ زیادی از افراد برای ارایه خدمات مشاوره شغلی شگفت‌زده خواهید شد.

همۀ کاندیدهای مشاوره شغلی ناشناخته نیستند. رئیس سابق، استاد، همکار قبلی، عضوی از خانواده یا یک دوست که توانایی مشاوره دارند، می‌توانند مشاور شغلی شما شوند.

ویژگی‌های یک مشاوره شغلی چیست؟

ویژگی یک مشاوره شغلی مناسب

برخی از ویژگی‌هایی که باید در یک مشاور شغلی به دنبال آن باشید، عبارت‌اند از:

  1. تجربه: به دنبال مشاورانی باشید که در حرفۀ خود شکوفا شده‌اند؛
  2. سازگاری: افرادی را برای دریافت مشورت پیدا کنید که با شما ارزش‌های مشابه‌ای داشته باشند و با آن‌ها برای ارتباط راحت باشید؛
  3. شناخت از ظرفیت مشاور شغلی: رابطۀ مشاوره یک خیابان دو طرفه است که دو طرف از آن ارزش زیادی را به‌دست خواهند آورد. البته قبل از شروع مطمئن شوید که مشاوری را یافته‌اید که مایل به صرف زمان و تلاش برای ارایه مشاوره و رشد شما است.

نکاتی برای یافتن یک مشاور شغلی خوب

همیشه استفاده از مشاوران جدید کاری سخت و ترسناک به‌نظر می‌رسد، زیرا یک عدم اطمینان به نتایج جلسات مشاوره و زمان صرف شده برای آن وجود دارد. توجه به چند نکته زیر به شما کمک زیادی خواهد کرد:

۱- شناسایی افراد تاثیرگذار در زمینه شغلی‌تان

اگر به دنبال کار جدیدی هستید یا قصد تغییر شغل‌تان را دارید، در این زمینه تحقیق کنید و افراد برتر در حرفۀ خود را شناسایی کنید. دربارۀ پیشینه، تحصیلات و علایق مشترکی که با مشاوران دارید اطلاعات کاملی را کسب کنید.

۲- شبکه‌سازی با مشاوران شغلی

زمانی که تازه وارد یک صنعت شغلی شده‌اید یا حتی چند سال در آن زمینه شغلی سابقه دارید، فهرستی از افرادی را جمع‌آوری کنید که می‌توانند به شما و اهداف شغلی‌تان کمک کنند. شبکۀ ارتباطی موجود را در ذهن خود ایجاد کنید. ممکن است بسیاری از این افراد را از قبل بشناسید و مشاوران خوبی باشند. این اطلاعات به شما برای برقراری جلسات مشاوره شغلی بالقوه کمک زیادی خواهد کرد.

۳- برقرار ارتباط با مشاور شغلی مدنظرتان

با افرادی که در لیست مشاوران بالقوه شناسایی کرده‌اید، تماس برقرار کنید. شما با ارسال یک ایمیل یا پیام مودبانه ارتباط را شروع کرده، خود را معرفی کنید و نیازتان را مطرح کنید. سپس متتظر بمانید تا پاسخ مشاور را دریافت کنید.
انتقال اطلاعاتی دربارۀ ویژگی‌هایی که از مشاور شغلی شناسایی کردید، جزئیاتی در مورد موقعیت شغلی‌تان و دیدگاهی که باعث شده تا فردی را مناسب مشورت بدانید به تقویت ارتباطات شما با مشاور کمک زیادی خواهد کرد.

۴- صبور باشید

احتمالا کاندیدا‌های بالقوه مشاوره شغلی گرفتار هستند و ممکن است یک یا دو روز زمان ببرد تا به شما پاسخ لازم را بدهند‌.

۵- انتخاب بهترین مشاور شغلی

در ارتباط با مشاوران شغلی سعی کنید به شناخت درستی از شخصیت آن‌ها دست پیدا کنید. مانند خیلی از موضوعات دیگر، شما حس خواهید کرد که یک مشاور شغلی مناسب را پیدا کرده‌اید یا خیر!
ممکن است اولین فردی که با او ارتباط برقرار می‌کنید، مناسب نباشد. خیلی نگران این موضوع نشوید و به دنبال افراد مناسب دیگری باشید.

دریافت راهنمایی و مشاوره شغلی از افراد مناسب به شما کمک زیادی برای هدایت شغلی خواهد کرد. این مشاوره‌ها به موفقیت بیشتر و یافتن مسیر صحیح‌تان موثر خواهد بود.

سخن پایانی

مشاوره نقش موثری در موفقیت‌های شغلی دارد. یک مشاور شغلی با توصیه‌هایی که ارایه می‌دهد کمک زیادی به یافتن مسیر شغلی مناسب خواهد کرد. ارتباطات نقش مهمی در مشاوره‌های شغلی دارند. ممکن است یافتن فرد مناسب زمان زیادی را از شما بگیرد، ولی نگران نباشید و سعی کنید با دقت به انتخاب مشاور برای شغل‌تان بپردازید.

ارسال پاسخ

Your email address will not be published.
Required fields are marked *