تا همین چند سال پیش طراحی سایت کار چندان سادهای نبود. برای داشتن یک سایت نیاز بود تا به دانش برنامهنویسی مسلط باشیم. به همین دلیل افراد زیادی نمیتوانستند وارد فضای طراحی سایت شوند. امّا با رشد سیستمهای مویریت محتوا(CMS) شرایط طراحی سایت آسانتر از قبل شد و افراد بسیاری به راهاندازی سایت برای خود میپردازند.
در این مقاله به بررسی این میپردازیم که وردپرس چیست و چگونه میتوانیم از آن برای طراحی سایت استفاده کنیم. پس با ما همره شوید:
وردپرس چیست؟
سیستمهای مدیریت محتوا(Content Management systems) را میتوان یک نرمافزار تحت وب برای مدیریت محتوا دانست. با کمک CMSها میتوان انواع سایت را در مدت زمان کوتاهی طراحی کرد. مهمترین CMS های مورد استفاده در ایران عبارتند از:
- وردپرس
- جوملا
- دروپال
- پرستاشاپ
- مجنتو
- و..
هر سیستم مدیریت محتوا ویژگیهای مختص به خود را دارد. وردپرس(WordPress) یک سیستم مدیریت محتوا بر پایه زبان PHP است که میتوان از آن برای طراحی انواع سایت وردپرسی استفاده کرد. دلیلی که وردپرس در ایران مورد استقبال قرار گرفت پشتیبانی کامل از زبان فارسی و وجود قالبها و افزونههای متنوع بود که نیاز کاربران را از هر لحاظ برآورده میکند.
یک مقاله کاربردی دیگر برای شما: چرا باید سایت وردپرسی داشته باشیم؟
چگونه یک سایت وردپرسی داشته باشیم؟
تا اینجا متوجه شدیم که وردپرس چیست، امّا هنوز سوالات زیادی درباره راهاندازی سایت وردپرسی وجود دارد که باید به آنها بپردازیم:
وردپرس را از کجا تهیه کنیم؟
وردپرس یک پروژه متن باز است پس میتوان به راحتی سورس آن را از سایت رسمی وردپرس(wordpress.org) دانلود و نصب کرد. برای نصب وردپرس نیاز به یک هاست و دامنه داریم.
منظور از هاست در نصب وردپرس چیست؟
برای اینکه بتوانیم اطلاعاتی را بر روی اینترنت با دیگران به اشتراک بگذاریم نیاز به یک فضا داریم. به این فضا هاست(host) گفته میشود. برای راهاندازی یک سایت وردپرسی نیاز به فضای هاست داریم تا فایلهای وردپرس را بر روی آن نصب کنیم. از آن جایی که هسته وردپرس با زبان برنامهنویسی PHP نوشته شده است باید از هاست لینوکس استفاده کنیم.
کسانی که میدانند وردپرس چیست و تجربه کار با آن را دارند به اهمیّت هاست توجه دارند. اگر قصد دارید در آینده یک سایت قدرتمند داشته باشید، بهتر است یک هاست مناسب تهیه کنید.
دامنه در سایت وردپرسی
در کنار هاست به یک دامنه هم نیاز دارید. دامنه در واقع همان آدرس سایت شما یا هامان URL است.
منظور از قالب و افزونه در وردپرس چیست؟
ممکن است تا به حال شنیده باشید که افرادی که سایت دارند درباره قالب جدید سایت یا درباره ویژگیهای یک افزونه صحبت میکنند. بله، بعد از شناخت اینکه وردپرس چیست مجبور هستیم اطلاعاتی درباره قالب(Them) و افزونه(Plugin) کسب کنیم.
قالب یا پوسته همان ظاهر سایت وردپرسی است. خوشبختانه برای یک سایت وردپرسی میتوانیم از انواع مختلف قالبهای وردپرسی استفاده کنیم و سایتهای متفاوتی را ایجاد کنیم. همچنین برای طراحی و توسعه یک سایت و ایجاد قابلیتهای مختلف در آن میتوان افزونههای مختلفی را به سایت اضافه کرد. به عنوان مثال با کمک افزونه ووکامرس در کسری از ثانیه یک سایت وردپرسی را میتوان به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کرد.
تا اینجا به این موضوع پرداختیم که وردپرس چیست و چگونه میتوان یک سایت را با کمک آن راهاندازی کرد. امّا برای اینکه به خصوصیات وردپرس بیشتر پی ببریم بهتر است از مزایای آن هم بگوییم.
مزایای طراحی سایت با وردپرس چیست؟
- مهمترین مزیت وردپرس، رایگان بودن آن است.
- پشتیبانی وردپرس از زبان فارسی، که کار با آن را ساده و لذّت بخش میکند.
- وجود انواع محتوای آموزشی درباره وردپرس، به طوری که اگر شما کلمه وردپرس چیست را در اینترنت جستجو کنید با حجم انبوهی از محتواهای کاربردی مواجه مخواهید شد.
- تنوع در قالب و افزونههای وردپرسی
- بروزرسانی خودکار و پشتیبانی سریع
- امکان سفارشیسازی سایت ودپرسی با توجه به منبع باز بودن آن
- سئو پسند بودن سایت وردپرسی
- هزینه پایین طراحی سایت با وردپرس
- سرعت بالای طراحی سایت و تحویل آن
- امنیت قابل قبول وردپرس
انواع سایت قابل طراحی با ودپرس
انعطافپذیری وردپرس و مزایای آن موجب شده تا بتوان به طراحی انواع سایت پرداخت. کسانی که به دنبال پاسخ این سوال هستند که وردپرس چیست باید بدانند که تقریبا میتوان هر نوع سایتی را با کمک سیستم مدیریت محتوای وردپرس راهاندازی کرد. در ادامه به معرفی برخی از سایتهایی که میتوان با وردپرس ساخت میپردازیم:
۱- سایت شخصی
کسانی که میدانند وردپرس چیست، به خوبی از آن برای پرسونال برند استفاده میکنند. با داشتن یک وب سایت شخصی وردپرسی میتوانید به معرفی خود و تواناییهایتان بپردازید. سایت شخصی را میتوان یک رزومه دیجیتال دانست که با کمک آن میتوان توانمندی و مهارتهایی را که داریم به کارفرمایان نمایش داد.
۲- سایت وبلاگی یا خبری
داشتن یک رسانه خبری برای هر کسب و کاری ارزش افزوده ایجاد خواهد کرد. طراحی سایت وبلاگی و خبری با وردپرس کار چندان پیچیدهای نیست. از طرفی دیگر چون وردپرس سئو پسند است میتوان به راحتی سایت را با کمک افزونههای سئو برای موتورهای جستجو بهینهسازی کرد.
کسانی که میدانند وردپرس چیست و با سئو آشنایی دارند میتوانند زمینههای اشتغالزایی را برای خود یا دیگران فراهم کنند.
بیشتر بخوانید: صفر تا صد راهاندازی کسب و کار اینترنتی
۳- سایت شرکتی
امروزه شرکتهای تجاری به اهمیت فضای آنلاین و دیجیتال مارکتینگ پی بردهاند. به همین دلیل آنها به دنبال طراحی سایت شرکتی هستند. با کمک وردپرس و قالبهای مناسب میتوان به طراحی سایتهای متناسب با بیزینسهای تجاری پرداخت. با دانستن اینکه وردپرس چیست و چه کاربردی دارد میتوان به طراحی سایت شرکت یا خدماتی پرداخت و سرنخهای جدیدی را برای کسب و کارها جذب کرد.
۴- سایت فروشگاهی
ورپرس چیست؟ تنها یک سایت؟!!
قطعا وردپرس از یک سایت ساز معمولی میتواند پا را فراتر بگذارد. با کمک وردپرس و افزونه ووکامرس میتوان یک فروشگاه اینترنتی را خیلی سریع راه انداخت و به فروش آنلاین در آن پرداخت.
امروزه فروشگاههای آنلاینی که بتوانند محصولات با کیفیت، قیمت رقابتی و پشتیبانی مناسب را ارائه بدهند میتوانند به موفقیت برسند.
سخن پایانی
در این مقاله به بیان نکاتی درباره این پرداختیم که وردپرس چیست. وردپرس، قالبهای آن و افزونههایش دنیای بزرگی را برای کسانی که علاقمند به فعالیت در فضای وب هستند به وجود آوردهاند. گستردگی فضای طراحی سایت با وردپرس باعث میشود تا همیشه نیاز به مشاورانی متخصص وجود داشته باشد. برای دریافت مشاوره و راهنمایی در زمینه طراحی سایت وردپرسی با ما تماس بگیرید: (لین وب۰۹۳۳۸۲۹۳۸۹۵)
بدون دیدگاه