گسترش اینترنت و شبکههای مجازی موجب شده است تا بسیاری از مردم بخشی از زمان خود را در این فضاها بگذرانند. به همین تبدیل فضای مجازی تبدیل به فرصتی مناسب برای راهاندازی فروشگاه آنلاین شده است. بسیاری از کسبوکارهای آنلاین فروشگاه خود را با افزونههای وردپرسی راهاندازی میکنند. زیرا کار با این فروشگاه سازها بسیار ساده است و با سرعت بالایی میتوان یک آنلاینشاپ را راهاندازی کرد. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس بپردازیم، پس با ما همراه شوید.
آشنایی با وردپرس و فروشگاه سازهای مرتبط با آن
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا(Content Management System) است که به خوبی از زبان فارسی پشتیبانی میکند. مهمترین مزیت وردپرس این است که به راحتی میتوان با کمک آن به طراحی یک وبسایت پرداخت. با این سیستم مدیریت محتوا، امکان طراحی انواع وبسایتها وجود دارد. سایتهای آموزشی، شرکتی، خبری یا وبلاگی، شخصی و فروشگاهی را میتوان در کمترین زمان راهاندازی کرد.
یک دسته از وبسایتهای وردپرسی که طرفداران بسیاری دارند سایتهای فروشگاهی هستند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به تنهایی امکان راهاندازی یک فروشگاه آنلاین را ندارد اما با نصب پلاگین فروشگاه ساز میتوان بهراحتی یک سایت وردپرسی را تبدیل به یک آنلاینشاپ کرد.
برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی از چه افزونه فروشگاهی استفاده کنیم؟
همانطور که گفتیم وردپرس به تنهایی امکان راهاندازی یک فروشگاه را ندارد. به همین دلیل مجبور هستیم از پلاگین فروشگاهی وردپرس استفاده کنیم. شناسایی بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس کمک زیادی به راهاندازی یک فروشگاه آنلاین حرفهای خواهد کرد.
برای وردپرس افزونههای فروشگاهی مختلفی توسط افراد یا تیمهای توسعهدهنده طراحی شده است. افرادی که قصد دارند تا آنلاینشاپ خود را با وردپرس راهاندازی کنند به دنبال یافتن بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرسی هستند. برای انتخاب یک پلاگین فروشگاه ساز باید ویژگیهای مدنظرمان را به خوبی بشناسیم تا امکان انتخاب درست را داشته باشیم.
ویژگیهای مهم در بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس
تفاوتی نمیکند که شما از چه افزونه فروشگاهی استفاده میکنید. هر افزونهای که بر روی وردپرس نصب میکنید باید دارای برخی از ویژگیها باشد:
۱- سادگی
بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس، پلاگینی است که ساده باشد. کنترل پنل پلاگین فروشگاهی وردپرس باید دارای رابط کاربری سادهای باشد تا مدیر فروشگاه یا حتی وبمستر فروشگاه با آن بهسادگی کار کند و محصولات جدید را در آن بارگذاری کنند.
۲- سفارشی سازی بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس
پلاگین فروشگاهساز باید امکان هماهنگی کامل با وردپرس و قالب مرتبط را داشته باشد. علاوهبراین امکان سفارشیسازی لندینگپیجهای محصولات و ویژگیهای هر کالا را در اختیار مدیرفروشگاه قرار دهد. بهتر است یک افزونه فروشگاه ساز متنباز باشد تا در صورت نیاز امکان تغییر در کدهای آن وجود داشته باشد.
۳- وجود افزونههای جانبی برای پلاگین فروشگاه ساز
با انتخاب بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس باز هم نیاز است تا از افزونههای جانبی استفاده شود. افزونههایی نظیر سیستم پرداخت آنلاین، پیشنهاد محصولات تخفیفدار، سیستم حسابداری فروشگاهی و… از افزونههایی هستند که باید به پلاگین فروشگاهساز متصل شوند. بنابراین در هنگام انتخاب افزونههای فروشگاهی باید به دنبال پلاگینی باشیم که افزونههای مرتبط با آن نیز عرضه شده باشند.
۴- بروزرسانی و پشتیبانی مستمر
سیستم محتوای وردپرس توسط توسعهدهندگان بهصورت مستمر در حال بهروزرسانی است. از طرفی دیگر فروشگاههای آنلاین نیز همواره در حال تغییر هستند، زیرا آنها به دنبال ایجاد شرایطی برای بهبود تجربه کاربران خود میباشند. به همین دلیل بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس، پلاگینی است که بهصورت پیوسته، توسط تیم توسعهدهنده بروزرسانی شود.
پشتیبانی تیم توسعهدهنده این اطمینان خاطر را در استفادهکنندگان ایجاد میکند که اگر زمانی دچار مشکل شوند خیلی سریع نسخههای بروز و جدیدی برای آنها ارائه خواهد شد. حفظ امنیت وردپرس نیز در فروشگاههای آنلاین مهم است. بروزرسانی افزونه موجب میشود تا احتمال بروز مشکلات امنیتی به شکل ملموسی کاهش یابد.
۵- ترجمه پلاگین فروشگاهی وردپرس
تمامی پلاگینهای فروشگاه ساز وردپرس به زبان انگلیسی هستند. این افزونههای فروشگاهی توسط تیمهای مختلفی به زبان فارسی ترجمه میشوند. هنگام انتخاب یک پلاگین بهعنوان بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس باید به کیفیت ترجمه آن نیز توجه داشته باشید. به هر میزانی که کیفت ترجمه بهتر باشد کار با پلاگین فروشگاه ساز راحتتر خواهد شد.
۶- امکان پشتیبانی از فروش انواع محصول
امروزه در فروشگاههای آنلاین امکان عرضه انواع محصولات وجود دارد. از محصولات فیزیکی تا محصولات مجازی در یک آنلاینشاپ به فروش میرسند. به همین دلیل بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس باید این ظرفیت را داشته باشد تا امکان فروش محصولات فیزیکی یا مجازی در آن تعریف شده باشد.
۷- راهاندازی سریع و امکانات نامحدود
یک پلاگین فروشگاه ساز باید سریع راهاندازی شود. ایدههای کسب و کارهای آنلاین بایستی با سرعت بالای پیادهسازی و اجرا شوند. بنابراین، بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس را بایستی تنها با چند کلیک ساده نصب و راهاندازی نمود. همچنین یک افزونه فروشگاهی باید بهصورت نامحدود طراحی شده باشد. یعنی اینکه امکان درج تعداد نامحدود از محصولات یا سفارشات در آن وجود داشته باشد.
۸- سئومحور بودن افزونه فروشگاهی
یکی از ویژگیهای مهم وردپرس این است که که سئو(SEO) آن برای موتورهای جستجو، ساده است. زیرا ساختار کدنویسی آن بهگونهای است که بهسادگی بر روی آن، اصول سئو را پیادهسازی کرد. بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس نیز باید به خوبی با اصول سئو منطبق باشد تا امکان بازاریابی و افزایش فروش اینترنتی محصولات از طریق سئو برای فروشگاه فراهم شود.
آشنایی با چند مورد از بهترین افزونه های فروشگاه ساز وردپرس
در این بخش قصد داریم تا به معرفی چند افزونه فروشگاهی بپردازیم که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس هماهنگی دارند. هرکدام از این افزونهها دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که با توجه به کاربردهایی که آنلاینشاپ به آنها نیاز دارند، مورد استفاده قرار گیرند:
۱- افزونه فروشگاهی ووکامرس
وقتی صحبت از معرفی بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس میشود امکان ندارد که نامی از ووکامرس برده نشود. مهمترین ویژگی وکامرس این است که مانند خود وردپرس رایگان است و نصب آن بر روی اکثر قالبهای وردپرسی امکانپذیر است. پشتیبانی مناسب ووکامرس از زبان فارسی باعث شده تا در فروشگاههای اینترنتی مورد استفاده قرار بگیرد.
ویژگیهای ووکامرس
برخی از ویژگیهای مهم ووکامرس عبارتاند از:
- تقریبا میتوان گفت که تمامی امکانات مورد نیاز در یک آنلاینشاپ را میتوان در آن پیدا کرد؛
- افزونهها و ماژولهای متعددی برای آن طراحی شده است. به همین دلیل امکان اضافه کردن ویژگیهای کاربردی به آن فراهم است؛
- ووکامرس مانند وردپرس، متنباز است. به همین دلیل میتوان به راحتی در داخل کدهای آن تغییراتی ایجاد کرد؛
- امکان فروش محصولات فیزیکی و مجازی توسط این پلاگین فروشگاهی وردپرس وجود دارد؛
- کار با ووکامرس ساده است. علاوهبر این در اینترنت یا آپارات(یوتیوب) انواع آموزشهای کاربردی برای کار با ووکامرس قرار گرفته است؛
- ووکامرس یک سیستم موجودی و بازاریابی را در کنار فروشگاه آنلاین به شما ارائه میدهد. این سیستم علیرغم سادگی که دارد بسیار کاربردی طراحی شده است. به همین دلیل بهراحتی میتوان گزارشات فروش را از آن دریافت کرد؛
- تقریبا میتوان گفت اکثر بانکهای مطرح ایرانی یا شرکتهای پرداختیار، افزونههای درگاه بانکی مرتبط با ووکامرس را در اختیار مشتریان خود قرار میدهند.
معرفی افزونههای جانبی مرتبط با ووکامرس
همانطور که گفتیم یکی از ویژگیهایی که باعث شده تا بسیاری ووکامرس را بهعنوان بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس بشناسند، وجود افزونهها و ماژولهای جانبی ووکامرس است. این افزونهها را میتوان بر روی پلاگین فروشگاه ساز ووکامرس نصب کرد و قابلیتهای جدیدی را به آن افزود.
مهمترین ماژولها یا Add-on مرتبط با ووکامرس
ماژولهای زیادی برای افزونه ووکامرس طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرند:
افزونه اطلاعرسانی پیامکی(Persian Woo commerce SMS):
از این افزونه میتوان برای ارسال پیامک به مشتریان، مدیران فروشگاه و بازاریابان استفاده کرد. در فروشگاه اینترنتی اطلاعرسانی به مشتریان تاثیر زیادی بر اعتماد آنها خواهد گذاشت.
افزونه مقایسه محصولات(YTH Woo commerce Compare)
از مزایای یک فروشگاه آنلاین این است که میتوان به مقایسه محصولات پرداخت. بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس باید این امکان را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. در ووکامرس با کمک این افزونه امکان مقایسه محصولات بهوجود آمده است.
افزونه فیلتر محصولات(WOOF Product Filter)
در یک فروشگاه پیشرفته، مشتریان باید بتوانند بر اساس فیلترهای مختلف به بررسی محصولات مورد نظر خود بپردازند. در افزونه فروشگاهی ووکامرس میتوان با کمک پلاگین فیلتر محصولات این کار را انجام داد.
افزونه سئو ووکامرس(Yoast Woo commerce SEO)
همانطور که گفتیم یکی از ویژگیهای مهم در بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس توجه به سئو است. افزونه سئو فروشگاهی یواست به خوبی امکان سئو محصولات در ووکامرس را فراهم میآورد.
افزونه حمل و نقل(Woo commerce iran post shipping)
یکی از ویژگیهای مهم افزونه فروشگاهی ووکامرس این است که با کمک ماژول حمل و نقل میتوان به راحتی روشهای گوناگونی را برای ارسال کالا به مشتریان تعریف کرد.
افزونه درگاه پرداخت
از مهمترین افزونههای ووکامرس درگاه پرداخت مرتبط با ووکامرس است. با کمک این افزونهها میتوان فروشگاه اینترنتی را به درگاه بانکی متصل کرد و مبلغ محصولات یا خدمات را دریافت کرد.
افزونههای جانبی ووکامرس بسیار زیاد هستند و ما تنها به ذکر چند مورد اشاره کردیم در مقاله دیگری بهطور مفصل به معرفی این ماژولها خواهیم پرداخت.
۲- افزونه EDD یا Easy Digital Download
بسیاری از کسب وکارهای آنلاین، محصولات مجازی را به مشتریان خود عرضه میکنند. محصولاتی نظیر کتابهای آنلاین، کارت هدیه،شارژ تلفن همراه، دانلود فیلم یا موزیک و…
اگر قصد راهاندازی فروشگاه عرضه محصولات دانلودی را دارید میتوانید از افزونه فروشگاه ساز EDD استفاده کنید. میتوان EDD را بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس برای محصولات مجازی دانست. ویژگیهایی که این افزونه برای عرضه محصولات دانلودی در اختیار استفادهکنندگان قرار میدهد موجب شده تا بسیاری آن را به وکامرس ترجیح دهند.
EDD نیز مانند ووکامرس اکستنشنهای مختلفی دارد که قابلیتهای متنوعی را با این افزونه میدهند. این Add-on امکاناتی نظیر ایمیلمارکتینگ را در اختیار استفادهکنندگان قرار میدهند.
۳- افزونه WP ecommerce
این پلاگین یکی از بهترین افزونههای فروشگاه ساز وردپرس است. شباهت زیاد این پلاگین به ووکامرس و البته وجود امکانات پیشرفته در آن باعث میشود تا بسیاری از این افزونه فروشگاهی استفاده کنند.
انتخاب بین ووکامرس و WP ecommerce بستگی به امکاناتی دارد که شما از پلاگین فروشگاهی وردپرس خود انتظار دارید. از مهمترین ویژگیهای افزونه WP ecommerce این است که میتوان به راحتی امکانات غیرضروری را از داشبورد حذف کرد. با این امکان سرعت افزونه افزایش پیدا کرده و داشبورد مدیریتی نیز سادهتر خواهد شد.
۴- پلاگین فروشگاه سازOpen cart
از جمله مشکلاتی که در پلاگینهای فروشگاهی وردپرس وجود دارد این است که نیاز به افزونههای جانبی و نصب Add-on های متعدد است. افزونه Open cart را میتوان از این لحاظ بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس دانست که تمامی امکانات مورد نیاز در یک فروشگاه اینترنتی را به صورت یکجا ارائه کرده است.
مهمترین ویژگی اOpen cart این است که با نصب هستی اصلی دیگر نیازی به نصب افزونههای متعدد ندارید. پیکربندی ساده این افزونه کمک میکند تا بتوان خیلی سریع یک فروشگاه کامل را در اختیار گرفت. باید توجه داشت که Open cart رایگان نیست و باید برای تهیه آن نسخه پولی آن را خریداری نمود.
۵- افزونه Big commerce for wordpress
Big commerce یک سامانه تجارت الکترونیکی است که امکان ادغام با وردپرس را با کمک افزونه دارد. با نصب این افزونه شما یک پلتفرم جامع الکترونیک را در اختیار خواهید داشت. در واقع با کمک این پلاگین میتوان سیستم مدیریت محتوا وردپرس را بهسادگی تبدیل به یکی از بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس نمود. سرعت بالای این افزونه از جمله مهمترین ویژگیهای آن به نسبت سایر پلاگینهای فروشگاهی وردپرس است.
۶- افزونه WP Shopify
Shopify یک پلتفرم تجارت الکترونیک است. با کمک افزونه WP shopify این امکان ایجاد میشود تا از وردپرس و امکانات آن به عنوان فرانتاند و از شاپیفای به عنوان بکاند فروشگاه اینترنتی استفاده کرد. این ویژگی باعث میشود تا امکان استفاده گسترده از افزونههای وردپرس در کنار امکانات شاپیفای وجود داشته باشد. به همین دلیل این میتوان این پلاگین را یکی از بهترین افزونههای فروشگاه ساز در وردپرس دانست.
۷- افزونه shopping cart & ecommerce store
این افزونه یکی از پلاگینهای سادهای است که میتوان از آن برای راهاندازی فروشگاههای اینترنتی کوچک استفاده کرد. سادگی کار با افزونه فروشگاهی برای افرادی که اطلاعات چندانی از وردپرس ندارند مناسب است. رایگان بودن افزونه و بسیاری از Add-on های آن باعث شده تا این افزونه برای کسب و کارهای کوچک که توانایی هزینه بالایی ندارند ایدهآل باشد.
۸- ECWID Ecommerce shopping cart
مشکلی که بسیاری از کسب و کارها دارند این است که سایت آنها با سیستمهای مدیریت محتوای غیروردپرسی ساخته شده است. ویژگی مهم پلاگین فروشگاهیECWID این است که میتوان از آن در دروپال، جوملا و… استفاده کرد. شباهت محیط ظاهری این افزونه فروشگاهی به ووکامرس باعث میشود تا کاربران بتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. محدودیت تعداد محصولات در نسخه رایگان یکی از ایراداتی که به آن وارد است و باعث شده تا نتوان آن را به راحتی جزء بهترین افزونههای فروشگاه ساز وردپرس قرار داد.
سخن پایانی
برای انتخاب بهترین افزونه فروشگاه ساز وردپرس بایستی به شرایط و امکانات هر کسب و کاری توجه داشت. افزونه فروشگاهی دارای امکانات خاصی است و به همین دلیل باید قبل از انتخاب پلاگین فروشگاهی وردپرس به بررسی دقیق ویژگیهای هر پلاگین فروشگاه ساز پرداخت تا به انتخاب بهترین گزینه برای سایت فروشگاهی خود برسیم.
بدون دیدگاه