انتخاب هاست مناسب برای راهاندازی وبسایت اینترنتی از موضوعات مهم برای کسب و کارهایی است که قصد دارند فعالیتهای بازاریابی و عرضه محصولات یا خدمات به مشتریانشان را از طریق بستر وب مدیریت کنند. با تهیه host مناسب، امکان ارائه خدمات ۲۴ ساعته به مشتریان را خواهید داشت.
چرا انتخاب هاست مهم است؟
تمامی افرادی که با دیجیتال مارکتینگ آشنایی کافی دارند به اهمیت زیرساخت مورد استفاده برای راهاندازی وبسایت تاکید میکنند. زیرا علیرغم رشد شبکههای اجتماعی مختلف، همچنان سایتهای شرکتی، خدماتی، فروشگاهی یا خبری؛ بهترین ابزار برای برقراری ارتباط با مشتریان محسوب شده و کانالی ارزشمند برای فروش محصولات یا خدمات محسوب میشوند.
تهیه زیرساختهای مناسب نظیر هاست یا سرور در راهاندازی وبسایت کسب و کارها و رشد تجاری آنان نقش کلیدی دارد.
۱۰ نکته کلیدی در انتخاب هاست
خریداری هاست (host) یا همان فضای اشتراکی بر روی سرور، این امکان را به شرکتهای کوچک و متوسط، استارتاپها یا اشخاص حقیقی میدهد تا با کمترین هزینه وبسایت خود را راهاندازی کنند و از آن برای بازاریای یا کسب درآمد استفاده کنند. اگر در انتخاب هاست سایت کسب و کارتان تردید دارید، توجه به نکات دهگانه زیر کمک موثری به شما برای تصمیمگیری خواهد کرد:
۱- تعیین نوع کسب و کار و اهداف تجاری
قبل از اینکه host سایتتان را تهیه کنید، مدل درآمدی و نوع کسب و کارتان را مشخص کنید. بهعنوان مثال کسب و کاری که ماهیت فروشگاهی دارد بالطبع باید نسبت به کسب و کار خدماتی، نیاز به انتخاب هاست قدرتمندتری دارد. زیرا در هاست فروشگاهی با حجم زیادی از کالاها و تصاویر مرتبط با آنها روبهرو میشویم که نیاز به بهترین هاست احساس میشود.
۲- انتخاب هاست براساس زبان برنامهنویسی و CMS مورد استفاده
در انتخاب هاست باید به سیستم مدیریت محتوا (CMS) و زبان برنامهنویسی که سایت با آن طراحی میشود توجه کنیم. زیرا برخی از زبانهای برنامهنویسی فقط قابلیت اجرای برای هاست سروری را دارند که سیستم عامل آن ویندوز است. برخی دیگر از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP هم تنها بر روی هاستهایی اجرا میشوند که دارای سروری با سیستم عامل لینوکس هستند.
به همین دلیل اگر قصد راهاندازی سایتی با وردپرس را دارید باید به تهیه هاست لینوکسی یا هاست وردپرسی بپردازید و هاست ویندوزی برای شما کاربردی ندارد.
۳- حجم فایلها و پایگاه داده
در هنگام انتخاب هاست باید به معیارهای متعدد توجه داشته باشید. یکی از این معیارهای مهم، حجم ذخیرهسازی هاست یا Storage است. حجم ذخیرهسازی که با تهیه host در اختیارتان قرار میگیرد برای نصب سیستم مدیریت محتوا، قالب سایت، افزونههای کاربردی، ذخیرهسازی تصاویر و فایلها استفاده میشود.
قبل از خرید هاست، بررسی کنید که به چه حجمی از فضای ذخیرهسازی برای قرار دادن فایلهای سایت بر روی سایت نیاز دارید. اگر چه بسیاری از شرکتهای هاستینگ، امکان تغییر پلن و افزایش ذخیرهسازی بر روی هاست را به کاربران میدهند، اما انتخاب هاست با فضای کافی در ابتدای کار، دغدغهای در زمان راهاندازی یا بارگذاری فایلها برای طراحان سایت ایجاد نخواهد کرد.
۴- توجه به حجم ترافیک ماهانه هاست
در انتخاب هاست به میزان ترافیک ماهانه توجه داشته باشید. بسیاری از سرویسدهندگان host، محدودیتی در ترافیک ماهانه برای مشترکان ایجاد نمیکنند.
۵- سرعت لود هاست
استفاده از هاردهای نسل جدید بر روی سرور هاست، سرعت لود اطلاعات و خواندن دادهها از پایگاه دادهها را افزایش میدهد. اگر قصد دارید تا سرعت لود سایت شما بالا باشد به سراغ انتخاب هاستی با هارد پر سرعت NVME بروید.
۶- انتخاب محل هاست
در هنگام بررسی امکانات host با اصطلاح هاست داخل یا خارج مواجه میشوید. اگر محل استقرار سرور هاست در ایران باشد به آن هاست داخلی و اگر محل استقرار سرور در خارج از ایران باشد به آن هاست خارج میگویند. در انتخاب هاست، علاوهبر محل فیزیکی استقرار سرور باید به کیفیت خدمات سرویسدهنده نیز توجه داشت. بهعنوان مثال دیتاسنتر هتزنر کیفیت بالایی را برای سرورهای خود در نظر گرفته است.
انتخاب محل هاست از موضوعاتی است که در آینده بر روی سرعت سایت، دسترسی کاربران و حتی سئو سایت تاثیر میگذارد.
۷- آپتایم معیاری مهم در انتخاب هاست
هیچ چیزی بدتر از این نیست که در ساعاتی از شبانهروز، وبسایت به علت مشکلات هاست در دسترس کاربران نباشد. این مشکل نهتنها تجربه کاربری را خراب میکند، بلکه گوگل نیز امتیاز وبسایت را کاهش داده و آن را در نتایج خود نشان نمیدهد.
در شرکتهای هاستینگ میزان در دسترس بودن سایت را با معیاری به نام Uptime نمایش میدهند. هر چه میزان آپتایم در هاست به ۱۰۰% نزدیکتر باشد، نشاندهنده عملکرد بهتر host است. بهطور معمول آپتایم در محدوده بالای ۹۹% قابل قبول است.
۸- امنیت داده
در هنگام تهیه هاست برای وبسایت باید به امنیت سرویسدهنده توجه داشت. بهطور معمول کسب و کارها، اطلاعات حساسی از مشتریانشان را بر روی پایگاه داده سایت ذخیره میکنند. با نصب فایروال و نرمافزارهای امنیتی بر روی سرور host احتمال حملههای سایبری کاهش مییابد.
۹- پشتیبانی و بکاپگیری دورهای
در انتخاب هاست به خدمات پشتیبانی هاستینگ توجه کنید. پاسخگویی سریع شرکت هاستینگ به حل بسیاری از مشکلات کمک میکند. از طرفی دیگر، شرکت ارائهدهنده خدمات هاست باید بهصورت دورهای (هفتگی/ماهانه) بکاپی از سایت و پایگاه داده آن تهیه کند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، امکان بازگردندان اطلاعات سایت وجود داشته باشد.
۱۰- اهمیت قیمت در انتخاب هاست
معیارهای مختلفی بر روی قیمت host تاثیر میگذارند. بسیاری از سرویسدهندگان برای اینکه خدمات بهتری به مشتریان خود بدهند از هاست ابری استفاده میکنند. سفارشیسازی امکانات هاست موجب بهبود عملکرد آن میشود. بهعنوان مثال در هاست وردپرسی ایران سرور، منابع هاست برای نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهینه شده است. با خرید هاست وردپرسی، امکان نصب افزونههای مختلف از جمله ووکامرس و راهاندازی فروشگاه اینترنتی را هم خواهید داشت.
سخن پایانی
انتخاب هاست از موضوعات مهم و حساس در هنگام راهاندازی وبسایت است. معیارهای مختلفی در انتخاب host وجود دارد که باید توسط طراح یا مدیر سایت مورد توجه قرار گیرند. در خرید هاست به سراغ هاستینگهایی بروید که از سابقه طولانی برخوردار هستند و خدمات متنوع در کنار پشتیبانی قدرتمند را به مشتریان ارائه میدهند.
بدون دیدگاه